Sosyal Medya

Hamas: “Kubha’nın Aracına Yapılan Saldırı Esirlerin Onuruna Yapılmış Saldırıdır”

Kimliği belirsiz kişiler eski bakan Vasfi Kubha'nın aracına saldırdı.



Ä°slamî DireniÅŸ Hareketi (Hamas) kimliÄŸi belirsiz silahlı çetelerin dün akÅŸam eski bakanlardan Vasfi Kubha’nın evinin önünde park edilmiÅŸ aracına yaptığı saldırıyı kınadı.

Dün gece (01 Aralık Pazar) saat 11:30 civarında evin önünde park halinde bulunan araca yapılan saldırıyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Hamas, çetelerin yaptığı saldırıyı ÅŸiddetle kınadıklarını, eski Esirler Bakanı Kubha’nın aracına yapılan bu saldırının özgür ve direniÅŸçi herkese karşı yapılmış bir saldırı olduÄŸunu belirtti.

Hamas yaptığı açıklamada ayrıca ÅŸunları ifade etti: “Esirler eski Bakanı olması nedeniyle Vasfi Kubha’nın aracına yapılan saldırı aslında esirlere ve onların onurlu duruÅŸuna yapılmış bir saldırıdır. Çünkü Kubha, esirlerin yaÅŸadığı sıkıntıların son bulması, haklarının verilmesi ve özgürlüÄŸe kavuÅŸmaları için her yerde yükselen sesin sahibidir. Adeta dışarıda onları temsil ediyor ve onlar adına konuÅŸuyor. Yapılmış bu aÅŸağılık eylem karşısında Fetih Hareketi'nin ve Fetih'e baÄŸlı güçlerin olayın üstüne gidip aydınlatmaları gerekir.”

Hamas yaptığı açıklamanın devamında daha önce bakana saldırı düzenleyen canilerin tutuklanmamasının onları yeni saldırılara teÅŸvik ettiÄŸine dikkat çekti

Filistin Haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.